Støtteordninger

Du kan formentligt opnå støtte til dit automationsprojekt

 

Inden du kaster dig ud i et automationsprojekt, skal du være opmærksom på, at dit projekt formentligt kan opnå støtte fra en eller flere støtteordninger finansieret af staten og EU. Der er mange støtteordninger til virksomheder, der ønsker at investere i vækstfremmende initiativer som produktudvikling og effektivisering. 

Det er de danske Erhvervshuse (tidligere Væksthuse), der administrerer statens støtteordninger under Erhvervsstyrelsen. En god indgangsvinkel til at finde ud af om dit projekt kan opnå støtte, er derfor at kontakte dit lokale Erhvervshus:
https://erhvervsstyrelsen.dk/erhvervshusene

Støtteordninger er typisk medfinansierende til dine egne timer i dit projekt, og til de timer du evt. køber hos en godkendt rådgiver som f.eks. TEKprojekt.

TEKprojekt er godkendt rådgiver hos Erhvervsstyrelsens Erhvervshuse indenfor automation og Industri 4.0.
(Se mere her: https://smvdigital.dk/)
 

Inden du søger støtte, skal du være opmærksom på følgende:

  • At søge støtte er ofte en lidt længere proces, og det kan betyde, at dit projekt tager lidt længere tid, og måske får du ikke støtten, du håbede på.
  • Støtteordninger er ofte medfinansierende forstået på den måde, at du selv skal betale en betydelig del.
  • Der er kamp om de støttepenge, der er til rådighed. Derfor er det vigtigt, at du koncentrerer dig om den støtteordning, hvor du har de største chancer for at få støtte.
  • Kravene i støtteordningerne er forskellige, men normalt er dine chancer for at opnå støtte større, desto bedre du er til at advokere for dit projekt på visse parametre. Ved offentlige støtteordninger er vigtige emner f.eks. din vækststrategi – din forventning til øget konkurrenceevne, øget eksport og flere arbejdspladser i fremtiden.

TEKprojekt kan naturligvis hjælpe dig med at søge støtte til dit automationsprojekt.
Kontakt TEKprojekt i dag for en snak.